Seçiminizle eşleşen ürün bulunamadı.

Kefir
Kefir , pastörize veya kaynamış sütün kefir taneleri kullanılarak fermente edilmesiyle üretilen fermente bir süt ürünüdür. Bağırsak mikrobiyotasının dengesini korumak gibi vücuda faydalı etkileri nedeniyle fonksiyonel bir besindir. Kefir ismi Türkçe’de “iyi olma” anlamına gelen “keyif” kelimesinden türediği tahmin edilmektedir.

Kefir Nasıl Yapılır ?
Kefir , pastörize veya kaynatılmış süte kefir tanelerinin eklenmesiyle üretilir . Genellikle kullanılan süt inek sütüdür ancak keçi, manda veya koyun sütü de kullanılabilir. 25°C civarındaki süt ile kefir taneleri eklenerek oda sıcaklığında 18 ile 24 saat arasında süren fermantasyon süreci başlatılır. Daha sonra bu karışım süzülür. Ayrılan taneler yeni bir aşılamada kullanılır ve fermente süt soğutulur.

Kefir Faydaları
Kefir, probiyotik bakteri ve mayadan oluştuğu için bağırsak florasını iyileştiren, bağışıklığa yardımcı olan ve bağırsak geçişini iyileştiren bir içecektir, yani vücudun genel sağlığını destekler.
Kefir: kabızlığa iyi gelir, bağırsak iltihabına iyi gelir, sindirimi kolaylaştırır, kilo kontrolüne yardımcı olur, osteoporozla mücadelede destek sağlar, gastriti önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Çocukların kefir kullanması için doktorlar sıklıkla tavsiyelerde bulunarak kefirin çocuk gelişimine katkısına vurgu yapmaktadır