Yoğurt
Yoğurt, sütün laktozu (sütteki şeker) fermente edilerek bakterilerle etkileşiminden elde edilen, yaygın olarak tüketilen süt ürünüdür. Yoğurt probiyotik bir besin olarak içinde bulunan mikroorganizmalar sayesinde sağlığa katkısı tartışılmaz bir üründür.
Yoğurdun besleyici özelliklerinden daha iyi yararlanmak için kahvaltıda, tahıl ve meyvelerle birlikte doğal olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
En çok kullanılan yoğurt inek sütü yoğurdu olmakla birlikte manda, keçi ve koyun sütünden yapılan yoğurtlar da piyasada bulunmaktadır. Hemen hepsi için üretim aşamaları aynıdır.

Yoğurt Nasıl Yapılır?
Yoğurdun yapımı basit birkaç aşamadan oluşmaktadır. Taze olarak alınan süt kısa süre kaynatılarak ılımaya bırakılır. 40 – 45ºC’ye kadar soğutulduktan sonra mayalanır. Maya olarak marketlerden aldığınız hazır yoğurtları veya kendi kullandığınız bir önceki yoğurdu kullanabilirsiniz. Yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında üzeri örtülü dinlendirdikten sonra yoğurdunuz hazır olacaktır.

Yoğurdun Faydaları
Yoğurdun faydaları, bağışıklık sistemine katkısı sayılamayacak kadar çoktur. Yoğurt: Bağırsak fonksiyonunu iyileştirir, kemikleri, kasları ve dişleri güçlendirir, sinir ve bağışıklık sistemine iyi gelir, kilo kontrolü sağlar. Daha bir çok faydası, hastalıklara karşı önleyici etkileri umanlar tarafından hatırlatılmaktadır.