KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
Sütdünyası size iki önemli avantaj sunuyor:
Birincisi, platformun yüksek trafiği nedeniyle ürünleriniz binlerce kez görüntülenmektedir. Bu da güvenilir alıcılar (işletmeler ve bireyler) bulmanıza yardımcı olmaktadır..
İkinci olarak Sütdünyası, her üreticiye (Satıcıya) şeffaflık, güvenlik ve emniyet sağlayarak Süt Ürünleri, Malzeme ve Ekipman ile ilgili her işlemin güvenliğini sağlamaktadır.
Sütdünyası, ürünlerinizi satabileceğiniz, kolay ve hızlı bir şekilde ödeme alabileceğiniz tamamen işlevsel ve güvenli bir çevrimiçi ödeme ortamı sunmaktadır.
Platformumuz aracılığıyla satış yaparak, Üreticiler çeşitli şekillerde aldatmaya çalışabilecek kötü niyetli Alıcılardan korunmuş olur, dolandırıcılığa maruz kalmazsınız.
Alıcılar; Süpermarketler, Restoranlar, Oteller, Kafeler, Toplu Yemek Şirketleri ve iyi fiyatlarla kaliteli süt ürünleri arayan Şarküterilerdir.
Ancak çoğu durumda ürünlerinizi satın almakla tüketiciler (hane halkı) ilgilenecektir. Bu durumda, ürünlerinizi aracısız olarak doğrudan tüketicilere (kullanıcılara) satabilirsiniz.
Ürünlerinizi Sütdünyası’nda satmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;
1) Satıcı Ol (https://www.sutdunyasi.com/satici-kayit) formunu doldurun.
2) Ürünlerinizi tüm özellikleriyle birlikte platforma ekleyin, istediğiniz fiyatlarla yayınlayalım.
3) Alıcılardan (İşletmeler veya bireyler) siparişleri kabul edin.
4) Gelen siparişleri alıcılara gönderin.
Hayır, Sütdünyası ürünlerinizi yeniden satmak için satın almaz, ürünleri depolamaz ve bunların nakliyesinden ve kalite kontrolünden sorumlu değildir.
Sütdünyası çevrimiçi bir ticaret platformudur. Kaydolabilir, ürünlerinizi yayınlayabilir, alıcılara kişiselleştirilmiş teklifler verebilir ve ardından ürünleri faturalandırabilir ve gönderebilirsiniz.
Hayır, Sütdünyası’na kaydolmak ve ürünlerinizi yayınlamak için vergi mükellefi (şirket veya işletme) olmalısınız. Alıcıya gerekli tüm evrakları (Fatura, Sevk İrsaliyesi vb.) düzenleyebilmeniz gerekmektedir. Ayrıca satışını yapacağınız ürünlerin üreticisi olmanız şarttır. Platformumuzda üreticiler kendi ürettiği ürünleri satabilmektedir. Bu nedenle üretim için gerekli tüm lisans ve onaylara sahip olmalısınız.
Sütdünyası, ürünlerinizi satmak için satın almaz, depolamaz ve nakliyesinden ve kalite kontrolünden de sorumlu tutulamaz. Sütdünyası, Süt Ürünleri için çevrimiçi bir Pazaryeridir. Bu nedenle, Alıcıya başta fatura kesmek ve tüm resmi gereklilikler Satıcıların sorumluluğundadır.
Sütdünyası’nda satılan ürünler; yasal üreticileri, resmi dağıtıcıları, mümessilleri, distribütörleri veya yetkili satıcıları tarafından yayınlanması zorunludur. Elbette platformumuzdaki tüm üreticilerin mevcut mevzuata uygun hareket etmesi gerekiyor. Ancak her tedarikçi (üretici) kendi ürünlerinin kalitesinden ve yayınlanmasından (açıklama vb.) münhasıran sorumludur.
Evet, ürünleriniz onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Ürünlerin gerekli tüm yasal ve mali belgeleri düzenleyebilen resmi üreticilerden veya yasal temsilcilerden tedarik edilmesine özellikle dikkat ediyoruz. Sütdünyası'nda satılan süt ürünleri yasal üreticileri veya temsilcileri tarafından doğrudan satılmaktadır. Ürüne dair her türlü vaat ve bilgiyi teyit ederek Alıcıya garanti vermekteyiz. Bu sebeple ürün; marka ve üretici bilgileri resmi kaynaklardan doğrulandıktan sonra yayınlanmaktadır.
Zaten bir e-ticaret mağazanızın olması, bizim rakip olduğumuz anlamına gelmez. Ürünlerinizi platformumuzda yayınlayabilir ve platformumuzun sahip olduğu avantajlardan ve yüksek trafikten yararlanabilirsiniz.
Ancak, Sütdünyası’nda yaptığınız ilk satışın ardından aynı müşterinin benzer işlemlerini platformumuz dışında yapmaktan kaçınmanızı bekliyoruz. Aksi durumda ürünleriniz platformumuzdan kaldırılır.
- Aldığımız komisyon; işletme giderlerini, teknoloji maliyetlerini (yazılım, barındırma, sunucular vb.) ve sattığımız ürünlerin pazarlama maliyetlerini (satış ekipleri, çevrimiçi reklamcılık, sergiler vb.) karşılamak içindir. Üye satıcılarımız bu maliyetlerin hiçbirini üstlenmez.
- Platformumuza katılarak, ürünlerinizi çevrimiçi satma olanağının yanı sıra kendi web siteniz gibi güçlü bir çevrimiçi varlığa sahip olursunuz. Ürünlerinizi platformumuzda yayınladığınız için sabit bir ücret ödemek zorunda değilsiniz. Yalnızca satış yaptıktan sonra satış tutarının %10'u komisyon olarak kesilir, kalan tutar tarafınıza ödenir.
- Her halükarda, aldığımız komisyonun çok ötesinde gelir elde edeceğinize inanıyoruz. Bir örnekle anlatmak gerekirse; Kars yöresindeki peynir üreticileri ürünlerin çeşitli perakende kanallarına çok düşük fiyatlarla satmaktadır:
Normalde büyük alıcılar (zincir marketler) tarafından süt ürünleri perakende satış fiyatının %40-60 daha altına üreticisinden alınmaktadır Oysa, ürettiğiniz süt ürünlerini Sütdünyası’nda sadece %10 komisyon karşılığında satabilirsiniz.
Platformun aldığı bu komisyon fiyatlar açısından piyasada daha rekabetçi olmanızı sağlamaktadır.. Bu sistemle hem üreticiler daha iyi para kazanır, hem de alıcılar daha ucuza ürün satın almış olur.
İlk durumda -Sütdünyası olmadan- diğer perakende kanallarında hiçbir komisyon ödemeden 20 kilo peynir satarak 1000 TL gelir elde edersiniz. İkinci durumda -Sütdünyası üzerinden satış yaparak- (1500 TL eksi 150 TL Sütdünyası komisyonu) 1350 TL geliriniz olacaktır. Yani 350 TL daha fazla kazanacaksınız. Hemen hemen tüm süt ürünlerinde benzer örnekler olacaktır.
İşlemlere ilişkin komisyonumuz ile üreticileri aşağıdaki yollarla da desteklenmiş olacak:
– Üreticilerin kendi fiyatlarını belirlemelerine, yani daha yüksek fiyatlara satış yapmalarına izin verilmesi,
– Ürünlerini satmak için daha fazla seçenek sunarak daha büyük bir pazara erişmelerini sağlamak,
– Üreticileri dış pazarlarla buluşturmak,
– Üreticilerin satışlarını artırmak için ürünlerinin hem internet hem de geleneksel mecralarda tanıtımını yapmak,
– Süt uzmanı olarak üreticileri bilgi ve tanıtım imkanlarıyla desteklemek.
Yukarıda bahsettiğimiz tüm iş ve işlemlerin önemli işçilik ve bakım maliyetleri ile sabit giderleri bulunmaktadır. Üreticilerimiz ürünlerini daha yüksek fiyatlara (komisyonu aşabilecek) satabileceklerinden, üretim ve tedarik zincirinde görev alan herkes için katma değer (fayda) sağlayacaktır. Bunun piyasada üretici lehine yeni bir dengeye sağlamanın başlangıç adımlarını oluşturacağına inanıyoruz.